Termékek
Speciális szelepek, gömbcsapok

A gázelemző rendszerekben használt szelepek lehetnek kézi, elektromos vagy pneumatikus működtetésűek.

A préslevegő technikából ismert Festo és Rexroth szelepek itt csak pilot szelepként, a működtető levegő kapcsolására, esetleg semleges technológiai gázok esetén használhatóak.

A speciális szelepek és csapok kiválasztásának főbb szempontjai:

•  Korrózióállóság - agresszív levegőre használható bronz szelepek itt nem használhatók, alkalmazható alkatrész pl. a BÜRKERT PVDF aljjal és leválasztó membránnal készített szelepek, gömbcsapok

•  Áteresztőképesség - a gázban lévő szilárd részecskék a szűk mágnsszelep furatokat eltömíthetik, ekkor fontos a megfelelő gömbcsap használata. Egy gömbcsap általában a teljes csőkeresztmetszetet nyitja illetve zárja, nincs alkalmas hely a kirakódásra. Egy ilyen gömbcsapot, szelepet kézzel, villamosan, vagy pneumatikusan működtethetünk.

Ipari felhasználásra speciális szelepeket és gömbcsapokat ugyancsak talál a Hoke-terméklistában (magyarországi képviselet), illetve épületgépészeti alkalmazásra az Engelmann termékek között.

Néhány kiragadott példa PVDF mágnesszelepek, kézi, villamos vagy pneumatikus működtetésű csapokra, szelepekre:
 

Vissza
PVDF mágnesszelepek, kézi, villamos vagy pneumatikus működtetésű csapokra, szelepek
partner

PVDF mágnesszelepek, kézi, villamos vagy pneumatikus működtetésű csapokra, szelepek

Bürkert mágnesszelep PVDF alsó résszel és leválasztó membránnal Különféle PVDF szelepek, csapok kézi, villamos és pneumatikus működtetéssel

Jellemzők

  • Tipikus felhasználási területek
  • mérőhely váltásra sokcsatornás mérőrendszerekben
  • kalibráló csaptelepek
  • biztonsági szelepek
Bővebben