Termékek
Távfelügyeleti rendszerek

A CONTROFLEX Kft. számos ipari partnerrel áll kapcsolatban, ezek egy részénél kiemelt fontosságú, hogy a folyamatos üzemeléshez megbízható és szintúgy folyamatosan elérhető adatok álljanak rendelkezésre a technológiai és/vagy emissziós adatokkal kapcsolatban.
Az egyre szigorodó magyar és Európai Uniós jogszabályok alapján biztosítani kell az emissziós gázelemző rendszerek 95% rendelkezésre állását (Availability), mely megköveteli az esetenként előforduló üzemzavarok rövid időn belül történő elhárítását.
A környezetvédelmi hatóságok rendeleteitől függően a meghibásodott üzemállapot félórás értékeinek száma ugyancsak kritérium lehet másodlagos tüzelőanyagok égetése esetén (ld. cementgyárak). Ebben az esetben is óriási költségeket jelenthet az elemzőrendszerek akár napokra, - illetve alkatrészek beérkezésére várva, akár - hetekre történő kimaradása, meghibásodása.
A CONTROFLEX Kft. a fentiekben leírtaknak támogatása céljából:

  • minőségi alkatrészkészlettel rendelkezik, mely gázelemző rendszerek esetében az elektromos, pneumatikus és finommechanikai elemeket mind tartalmazza (pl.: mérőküvetta, érzékelők, speciális tápegységek)
  • gázelőkészítő rendszereknél ugyancsak jelentős szervizkészletekkel rendelkezünk (pl.: fűtött mintavételi vezetékek, javítókészletek, cserekészülékek)
  • kialakít és üzemeltet távfelügyeleti rendszereket, mely segítségével a hibabetárolás és a szükséges beavatkozás mikéntje is sok esetben eldönthető
A távfelügyeleti rendszer kialakítása előfeltétel a készenléti szerződések megkötéséhez. 
A végpontok elérését vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolattal (Internet, EDGE/3G/HSDPA/GSM mobil hálózattal, analóg vagy ISDN telefonhálózattal) biztosítjuk, a gázelemző és adatgyűjtő rendszerek illetve a CONTROFLEX Kft. végpontjai között (CONTROFLEX Service, szakember notebookja).
A készenléti szerződések különböző biztonsági fokot takarnak, mely az "azonnali" beavatkozást is jelentheti, vagy egy tipikusabb szolgáltatást, ami munkaidőn belüli készenlétet jelent és 24 órán belül ígér beavatkozást.
A készenléti szerződések meglétét cégünk kiemelten fontosnak tartja, mely garantálja a felhasználói oldal biztonságát az esetleges üzemzavarok és más meghibásodások legrövidebb úton történő elhárítását.
A CONTROFLEX Kft. ennek megfelelően vállalja ingyenesen a hálózati és adatátviteli rendszerek kiépítését, az adatok biztonságos kezelését és védettségét.

Vissza